Welkom bij Dansschool EXCESS

Danslessen voor kids en volwassenen

Soca / Dancehall

Wat?
Deze dansstijl is vernoemd naar de Soca/Dancehall muziek en komt oorspronkelijk uit Jamaica.
Snelle en energieke dansbewegingen afgewisseld met zachte moves zorgen samen voor een stoere, gevarieerde en uitdagende choreografie.

Voor wie?

Deze lessen bieden we aan in 3 leeftijdscategorieën:

• De les Soca / Dancehall 1 is voor jongeren van het derde leerjaar tot het 5de leerjaar. In deze les wordt vooral gewerkt aan de basis en aan het ritmegevoel.
• De les Soca / Dancehall 2 is voor jongeren vanaf het 6de leerjaar ot het 2de middelbaar.
• De les Soca / Dancehall 3 is voor jongeren vanaf het 3de middelbaar.

Lesgevers?

Soca / Dancehall 1 : Evi Goossens
Danser bij Excess sinds 2000 en lesgeefster sinds 2005
Ik ben op mijn 5 jaar beginnen dansen bij Gym en dans. Sinds de start van Excess ben ik aangesloten en was ik altijd een enthousiaste danser. Ondertussen geef ik al sinds 2005 les bij Excess, en sinds 2014 zit ik in het bestuur van Excess.
Om ervaring op te doen heb ik verschillende kampen geleid bij Ideekids en Pantharei. Via bijscholing behaalde ik het diploma 'Urban Dance'.

Soca / Dancehall 2 & 3: Marie Kerida.
Marie "Kerida" begon al op jonge leeftijd te dansen met veel urban invloeden waaronder Dancehall, Afrikaanse dans, Hiphop en Latin dance culture.
Ze heeft deze invloeden gebruikt om haar eigen originele DANCEHALL-stijl te creëren, die uitdrukking geeft aan haar gevoel, flow en plezier, terwijl ze tegelijkertijd haar sterke vrouwelijke eigenschappen en sensualiteit benadrukt.
Marie is betrokken geweest bij belangrijke choreografische evenementen zoals Hip Hop International Las Vegas, Just Funk en WOD.
Haar liefde voor Dancehall en Soca heeft haar ertoe gebracht om reeds enkele jaren het echte leven in Jamaica te leven en te trainen met de beste dansers en crews. Ze is dan ook lid van de beroemde Jamaicaanse crew "SHADY SQUAD".
Samen met Matthew van SHADY SQUAD heeft ze de company GROOVE opgericht, dat Caribbean Dance Events in Europa organiseert.
Marie is de creator van beroemde Dancehall-steps zoals "DipNride" & "TouchNletgo". Ze blijft haar kennis, ervaring en expertise zowel nationaal als internationaal delen.

Wanneer?
Soca/dancehall 1: Vrijdag van 17u30 tot 18u30
Soca/Dancehall 2: Vrijdag van 19u30 tot 20u30
Soca/Dancehall 3: Vrijdag van 20u30 tot 21u30


Homepage      Body Conditioning

Contactgegevens
Adres : Vilvoordsesteenweg 113, 1860 Meise
Locatie danslessen
Gemeentelijke Basisschool St Brixius Rode, Papenmeuter 8, 1860 Meise